Hallenweg - rioolwerkzaamheden

Het riool in de Hallenweg is aan onderhoud toe. Aannemer Omni Relining werkt in opdracht van de gemeente in uw straat aan het riool. Naar verwachting zijn de werkzaamheden vrijdag 3 mei klaar.

Renovatie riool door relinen

Het onderhoud van het riool gebeurt door relining. Relinen is een speciale techniek van renoveren zonder de straat open te breken. Het riool krijgt een nieuwe binnenkant en kan er weer tientallen jaren tegenaan. Relinen gebeurt vanaf de putdekselopeningen. Zo blijft de overlast beperkt.

Kans op onaangename geur

Tijdens het relinen wordt de stof styreen gebruikt. Deze stof kan een onaangename geur verspreiden, en mogelijk ruikt u er iets van in uw pand. De stof is niet schadelijk en de geur zal snel vervliegen.

Gebruik riolering tijdens werkzaamheden

Gedurende het werkproces kan het riool gewoon worden gebruikt. De gemeente treft hiervoor maatregelen.

Bereikbaarheid

De werkzaamheden gebeuren boven de rioolput. Vaak is dit midden in de straat en wordt de doorgang belemmerd. Ook kan er voor een korte tijd (dag) een parkeerverbod gelden van de parkeerplaats(en) vlakbij de putten. Parkeerverboden worden aangegeven met gele borden. De woningen en panden blijven bereikbaar voor voetgangers. De gemeente doet er alles aan om de eventuele hinder zo veel als mogelijk te beperken.

Meer informatie

Voor overige informatie of eventuele vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de gemeente via 14 071 (van 8.30 tot 17.00 uur) of het contactformulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,


ing. H. (Erik) Hogewoning
Projectcoördinator riolering