Haanstraschool - verkeersveilige schoolomgeving (2021-095)

Sinds enkele jaren werkt de gemeente Leiden aan het verbeteren van de verkeersveiligheid rond basisscholen. In de periode 2015-2016 heeft de Haanstraschool deelgenomen aan het eerste Veilige Schoolomgeving-project van de gemeente. Naar aanleiding van dit traject is er een aantal eenvoudige en kosteneffectieve maatregelen genomen in de omgeving van de school.

Na veelvuldig overleg heeft de gemeente ervoor gekozen om enkele aanvullende aanpassingen te doen in de omgeving van de Haanstraschool. Vanaf maandag 26 april zal de gemeente de werkzaamheden gaan uitvoeren. In deze brief leest u wat dit voor u betekent.

Wat is het plan?

plan is om de fietsenrekken op het Rapenburg voor de Haanstraschool te verplaatsen naar de hoek Rapenburg met de Doezastraat. Er worden op de stoep meer stallingsplekken voor de fiets gemaakt en er wordt een fietsvak voor bakfietsen van ouders gecreëerd. Hierdoor hoeven de kinderen het Rapenburg niet meer over te steken wat de verkeersveiligheid bevorderd.

Parkeerplaatsen

Door deze aanpassingen worden aan het Rapenburg vier plekken gecreëerd en twee in de Doezastraat aan het park. In totaal betekent dit dat er twee parkeerplaatsen komen te vervallen.

Wat is de planning?

De werkzaamheden worden uitgevoerd in de meivakantie van maandag 26 april tot en met vrijdag 7 mei 2021. Mogelijk ondervindt u op sommige momenten hinder van de werkzaamheden in de Doezastraat en moet u omrijden via Kaiserstraat of Steenschuur om de wijk in of uit te komen.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Murielle Hermsen-Facon

Teammanager Ontwerp en Mobiliteit