Haagweg Zuid - Start werkzaamheden Fietsstraat (2021-205)

De gemeente Leiden wil fietsen zo aantrekkelijk mogelijk maken en verbetert daarom op diverse plekken in de stad de verkeersveiligheid voor fietsers. Zo wordt de parallelweg van de Haagweg (tussen de Churchilllaan en de Waddingerbrug) ingericht als fietsstraat en krijgt de fietsrotonde bij de Churchilllaan een flinke opknapbeurt. Hierbij informeren wij u over de werkzaamheden, die op maandag 16 augustus van start gaan.

Planning en aanpak

De werkzaamheden beginnen op 16 augustus bij de fietsrotonde langs de Churchilllaan. Deze rotonde is nu te krap en onveilig en krijgt daarom een nieuwe inrichting. Op 30 augustus start het werk aan fase twee, rond de aansluiting op de Klikspaanweg. De aannemer werkt in fases steeds verder in de richting van de Waddingerbrug. Het totale overzicht van de fases en de planning vindt u achterop deze brief. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met december 2021. Het kan gebeuren dat de planning uitloopt, bijvoorbeeld door weersomstandigheden of onverwachte situaties tijdens de uitvoering.

Bereikbaarheid woningen Haagweg

Tijdens de werkzaamheden zorgt de aannemer ervoor dat uw woning bereikbaar blijft. Het kan zijn dat u tijdelijk uw auto op een andere plek (verderop in de straat) moet parkeren, zodat de aannemer de ruimte heeft om veilig te werken. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Omleidingsroute voor (brom)fietsers

(Brom)fietsers worden omgeleid. Tijdens de werkzaamheden aan de fietsrotonde langs de Churchilllaan zijn de tunnels afgesloten voor fietsers en wordt er een omleidingsroute ingesteld. Vanuit het centrum rijden (brom)fietsers over de Ter Haarkade, Boshuizerkade en Arthur van Schendelstraat. Voetgangers kunnen wel door de tunnels lopen, fietsers die afstappen kunnen met de fiets aan de hand ook passeren. Tijdens de werkzaamheden aan de fietsstraat op de Haagweg geldt ook een omleidingsroute voor fietsers. Vanaf de Waddingerbrug kunnen zij via de Louis Armstronglaan, Glenn Millerstraat en Brandts Buyskade naar de Churchilllaan rijden. Om te voorkomen dat (brom)fietsers toch over de Haagweg fietsen, worden het fietspad en trottoir afgezet. Te voet en met de fiets aan de hand is doorgang over het trottoir voor bestemmingsverkeer wel mogelijk.

Contact

Met vragen over de uitvoering kunt u terecht bij Jolanda Geleijnse, omgevingsmanager van BAM Infra.

• Telefoonnummer: 06-28 27 26 63
  • E-mail : haagweg@bam.com

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Kijk voor meer informatie over het project en het definitieve ontwerp van de fietsstraat en -rotonde op de projectpagina ‘Fietsstraat en -rotonde Haagweg’ op de website van de gemeente Leiden. U komt hier door vanaf de homepage achtereenvolgens op ‘Inwoners en ondernemers’, ‘Werkzaamheden in Leiden’ en ‘Bouwen aan de stad’ te klikken.

Danila Ploeger
Projectmanager