Haagweg Zuid - fietsstraat en fietsrotonde

Het zuidelijk deel van de Haagweg wordt ingericht als fietsstraat. Bovendien krijgt de fietsrotonde Haagweg-Churchilllaan een flinke opknapbeurt. Voordat het ontwerpproces start, wil ik graag op dinsdag 15 oktober de wensen, zorgen, klachten en vragen die er leven in de buurt inventariseren. In deze brief leest u over de aanleiding en het project.

Leiden Fietsstad

Leiden is de derde fietsstad van Nederland, twee van de drie Leidenaren fietst dagelijks. De gemeente wil fietsen zo aantrekkelijk mogelijk maken. Met nieuwe, snelle en veilige fietsroutes. Dit zorgt voor schonere lucht in de stad en voor een betere bereikbaarheid.

Project Fietsstraat Haagweg Zuid en Fietsrotonde Haagweg - Churchilllaan

De Haagweg is onderdeel van de doorgaande regionale fietsroute tussen het centrum van Leiden en Den Haag Oost. Voor de veiligheid en het comfort van de fietser wordt de parallelweg (tussen Korte Vliet en Churchilllaan) ingericht als fietsstraat. Ook wordt de fietsrotonde Haagweg - Churchilllaan verbeterd. Deze fietsrotonde is zeer krap ingericht en zorgt in de praktijk voor oncomfortabele en soms onveilige verkeerssituaties. Deze plannen zijn gebaseerd op de ‘Nota Herijking Fietsroutes’ die de gemeenteraad heeft vastgesteld.

Inventarisatie

Het project start met een inventarisatie van uw vragen, wensen en zorgen. Uw input is van belang voor het verdere proces. Wij doen dit op locatie in uw eigen straat om een goed beeld te krijgen.

Graag nodigen wij u uit op:

Datum:   dinsdag 15 oktober 2019

Tijd:        19.00 uur

Locatie:  Startpunt Waddingerbrug, Haagweg

We lopen vanaf de Waddingerbrug over de Haagweg richting de fietsrotonde Haagweg - Churchilllaan. Onderweg kunt u natuurlijk ook bij ons aansluiten.

Daarna

De wensen nemen wij waar mogelijk mee in het nog op te stellen schetsontwerp. U ontvangt een uitnodiging voor de volgende bijeenkomst waarop wij u meer vertellen over de plannen en vragen beantwoorden.

Informatie

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Kunt u niet aanwezig zijn? Dan kunt u de bijlage (pdf, 365 kb) met uw vragen, wensen en zorgen ook mailen naar d.ploeger@leiden.nl of per post opsturen (zie adres op het formulier).

Danila Ploeger

Projectmanager

Project Fietsstraat Haagweg Zuid

Bekijk de bijlage (pdf, 365 kb).