Haagweg - werkzaamheden (2021-259)

Binnenkort krijgt de Haagweg vanaf de Churchilllaan tot net voorbij de Ter Haarkade nieuw asfalt. In deze brief leest u wat dit voor u betekent.

Het asfalt wordt vernieuwd

De toplaag van het asfalt is door het intensieve gebruik van de weg aan vervanging toe. Voordat het nieuwe asfalt wordt gelegd wordt het oude asfalt verwijderd.

Geluid(soverlast) en hinder

De werkzaamheden gaan gepaard met geluid(soverlast). Dit komt doordat wij het oude asfalt eraf schrapen en verwijderen. Ook bij het aanbrengen van nieuw asfalt en de wegmarkeringen is hinder en geluid(soverlast) niet te voorkomen. De aannemers voeren de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Leiden. En zij doen hun best het geluid te minimaliseren.

Uitvoering

De wegwerkzaamheden beginnen op maandagavond 11 oktober om 20:00 uur en worden donderdagochtend 14 oktober rond 06:00 uur afgerond. Alle werkzaamheden vinden in de avond en ’s nachts plaats. We streven ernaar dat het verkeer overdag geen hinder ondervindt en kan doorrijden. De wegwerkzaamheden worden als volgt uitgevoerd:

  • Maandagavond 11 oktober vanaf 20:00 uur tot dinsdag 12 oktober ca 02:00 uur:Start verwijderen asfalt.
  • Dinsdagavond 12 oktober vanaf 20:00 uur tot woensdag 13 oktober ca 02:00 uur: Aanbrengen detectielussen.
  • Woensdagavond 13 oktober vanaf 20:00 uur tot donderdagochtend 14 oktober 06:00 uur: Start asfalteren en aansluitend aanbrengen van belijning.

Er kan van de planning worden afgeweken door het weer of andere onvoorziene omstandigheden. Wij vragen om uw begrip en medewerking.

Het autoverkeer wordt omgeleid

Gedurende de werkzaamheden in de avond en nacht wordt het autoverkeer omgeleid. De omleidingen worden ter plekke aangegeven met borden. De gemeente zet verkeersregelaars in voor een vlot en veilig verloop. Het busverkeer ondervindt in deze fase geen hinder en rijdt de normale routes. In geval van nood kunnen de hulpdiensten doorrijden.

Neem bij vragen contact met ons op

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

L. Boer
Directievoerder Cluster Beheer