Haagweg - Onderhoud bestrating uitgesteld

Eerder hebben wij u laten weten dat begin september het onderhoud start aan de stoepen aan de Haagweg. Dit onderhoud wordt tot nader bericht uitgesteld. In deze brief leest u waarom.

Onderhoud beter combineren met fietsstraat Haagweg-Zuid

De onderhoudswerkzaamheden aan de stoep waren gepland van maandag 9 september tot en met vrijdag 18 oktober. Wij hebben uit de buurt diverse vragen en klachten ontvangen over deze oorspronkelijke planning. Het voornaamste argument was dat dit onderhoud beter gecombineerd kan worden met de aanleg van de fietsstraat Haagweg-Zuid.

Project Fietsstraat Haagweg-Zuid

De Haagweg is onderdeel van de doorgaande regionale fietsroute tussen het centrum van Leiden en Den Haag Oost. Voor de veiligheid en het comfort van de fietser wordt de parallelweg (tussen Korte Vliet en Churchilllaan) ingericht als fietsstraat. Deze plannen zijn gebaseerd op de Nota Herijking Fietsroutes die de gemeenteraad heeft vastgesteld. Binnenkort ontvangt u als direct omwonende een brief over het project Fietsstraat Haagweg-Zuid. Het project start met een inventarisatie van uw vragen, wensen en zorgen.

Onderhoud van de stoep wordt ook uitgesteld

In eerste instantie hadden we alleen het onderhoud aan het wegdek uitgesteld, maar na diverse reacties uit de buurt hebben we nu besloten om ook het onderhoud aan de stoep uit te stellen. De volgende stap is om samen met de projectmananger van de fietsstraat een geschikt moment te vinden om de onderhoudswerkzaamheden te combineren met de aanleg van de fietsstraat.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

Leen Boer
Directievoerder