Haagweg - ondergrondse container (2021-165)

De parallelweg van de Haagweg (tussen de Korte Vliet en de Churchilllaan) wordt ingericht als fietsstraat en de fietsrotonde bij de Churchilllaan krijgt een flinke opknapbeurt. Hierbij informeren wij u wij u over het definitief aanwijsbesluit voor de verplaatsing van de ondergrondse container.

Aanwijsbesluit verplaatsing ondergrondse container

Dit definitieve aanwijsbesluit is nodig voor het verplaatsen van de huidige ondergrondse restvuilcontainer tegenover Haagweg 250-272 naar de overkant van de weg, naast de andere twee ondergrondse containers voor papier en glas. Op deze plek wordt de fietsstraat breder dan de huidige straat, daarom wordt de container verplaatst. Dit besluit is op 10 juni 2021 gepubliceerd in de rubriek Gemeenteberichten van de Stadskrant en op de website van de gemeente Leiden.

Planning uitvoering

De uitvoering staat gepland voor de zomer van 2021. De precieze startdatum hangt af van de procedure rondom het definitieve aanwijsbesluit en de aanbesteding om een aannemer te vinden die het werk gaat uitvoeren. Voordat de werkzaamheden starten, ontvangt u een brief met informatie over de planning en de contactgegevens van de aannemer.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Kijk voor meer informatie over het project en het definitieve ontwerp van de fietsstraat en -rotonde op de projectpagina ‘Fietsstraat en -rotonde Haagweg’ op de website van de gemeente Leiden. U komt hier door vanaf de homepage achtereenvolgens op ‘Inwoners en ondernemers’, ‘Werkzaamheden in Leiden’ en ‘Bouwen aan de stad’ te klikken.

Danila Ploeger
Projectmanager