Haagweg - Fietsstraat en fietsrotonde: ontwerpt u mee? (2020-004)

De parallelweg van de Haagweg (tussen de Korte Vliet en de Churchilllaan) wordt ingericht als fietsstraat. Ook krijgt de fietsrotonde bij de Churchilllaan een flinke opknapbeurt. In deze brief leest u over de aanleiding van dit project en de uitnodiging om mee te ontwerpen.

Leiden is een fietsstad

Leiden is de derde fietsstad van Nederland, twee van de drie Leidenaren fietsen dagelijks. De gemeente wil fietsen zo aantrekkelijk mogelijk maken. Met nieuwe, snelle en veilige fietsroutes. Dit zorgt voor schonere lucht in de stad en voor een betere bereikbaarheid.

Dit gaat er gebeuren

De Haagweg is onderdeel van de fietsroute tussen het centrum van Leiden en Den Haag Oost. De fietsrotonde is zeer krap ingericht en zorgt voor onveilige verkeerssituaties. Voor de veiligheid en het comfort van de fietser wordt de parallelweg ingericht als fietsstraat en wordt de fietsrotonde bij de Churchilllaan verbeterd. De plannen zijn gebaseerd op de Nota Herijking Fietsroutes die de gemeenteraad heeft vastgesteld.

Eerste stap is gezet

Op dinsdag 15 oktober 2019 heeft de gemeente samen met omwonenden de huidige situatie bekeken. Bewoners konden hun ideeën, suggesties, vragen en ervaringen delen. Deze zijn allemaal vastgelegd, samengevoegd en waar mogelijk beantwoord in een document. Heeft u interesse in dit document? Laat het weten door een e-mail te sturen aan a.mourits@leiden.nl.

Denk en ontwerp mee

De gemeente hoort graag hoe u denkt over de plannen voor de fietsstraat en de fietsrotonde. Daarom nodigen wij u uit om mee te denken over de inrichting van de straat, de rijrichting voor auto’s, opstelplaatsen voor minicontainers en locaties van drempels en parkeerplaatsen. Tijdens deze avond kunt u ook eventuele vragen stellen. Graag nodigen wij u uit op:

Datum:      dinsdag 21 januari 2020

Tijd:          vanaf 19.00 uur

Locatie:     Leonardo College, Noachstraat 2

Meld u vóór vrijdag 17 januari 2020 aan voor de bijeenkomst. Dit kunt u doen door een mail te sturen met uw naam en adres aan a.mourits@leiden.nl. Vermeld in het onderwerp: ‘Meedenken fietsstraat en fietsrotonde’.

Meer informatie?

Kijk op www.leiden.nl/haagweg. Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Danila Ploeger, Projectmanager