Grassen Merenwijk - Aanbieden minicontainers wijk Grassen (2022-129)

Met deze brief wil ik u vragen om het aanbieden van de minicontainers in uw buurt beter te laten verlopen.

Wat is het probleem?

Op de ophaaldag staan bijvoorbeeld bij  de woning Zwenkgras 12 veel te veel minicontainers buiten de aanbiedplek. Dit maakt het lastig voor onze collega’s van de inzameling om de containers te legen en het zorgt ook voor veel overlast voor omwonenden. Dit is een terugkerend probleem, ook op andere plekken in uw buurt. Het probleem is ook toegenomen in de loop van de afgelopen jaren, doordat de parkeerdruk nog groter is geworden.

Oplossing: aanbieden op een andere locatie

Wanneer de aanbiedplek vol staat, wilt u uw container dan aanbieden op een van de andere locaties in de buurt?
Samen met uw hulp kunnen we het ophalen van afval in uw wijk zo prettig mogelijk laten verlopen. Daarom willen wij u vriendelijk verzoeken om rekening te houden met onderstaande aandachtpunten:

• De containers kunnen het makkelijkst geleegd worden als u de container in één rij langs de weg zet (dus niet achter elkaar of in een groep).
  • Voor de afvalophalers is het minder zwaar werk als de container met de kam (het opzetstuk waaraan de afvalwagen de container optilt) naar de rijweg staat.
  • Blokkeer met uw auto niet de aanbiedlocatie op een ophaaldag.
  • Zet uw container pas rond 7.00 uur ‘s morgens buiten en haal de container na het legen zo snel mogelijk weer binnen.
  • Is de aanbiedplek erg vol? Loopt u dan even door naar de volgende locatie. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking hiervoor.
  • Ook leuk om te bekijken op Youtube; Minicontainers Gemeente Leiden   https://youtu.be/lqIqnBBpcbE
  • Download ook onze afvalapp voor alle informatie over inzameling.

Meer informatie

Voor meer informatie of eventuele vragen kunt u telefonisch contact opnemen met de heer A. Erkoca via telefoonnummer 071-5167696.

Gemeente Leiden

Afdeling Stedelijk Beheer