Gezamenlijke inkoopactie energiebesparingsmaatregelen (2023-09)

De gemeente Leiden helpt u graag bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Isolatie en zonnepanelen zorgen er bijvoorbeeld voor dat u minder energie verbruikt. Daarmee verlaagt u uw energierekening: met de huidige energieprijzen is dit een verstandige zet. Ook helpt u mee aan de verduurzaming van Leiden. De CO2-uitstoot in Leiden vermindert door energiebesparingsmaatregelen en daarmee gaan we klimaatverandering tegen.

Deze brief gaat over een advies- en inkoopactie die de gemeente Leiden in samenwerking met Winst uit je woning organiseert.

Ontzorgen

Tijdens de actie koopt een grote groep huiseigenaren gezamenlijk energiebesparingsmaatregelen in. Dat doet Winst uit je Woning voor hen. Als u meedoet, dan is het belangrijkste voordeel van dit gezamenlijk inkopen, dat u wordt ontzorgd. Heel veel werk wordt voor u gedaan, inclusief subsidie aanvragen. Het scheelt u veel tijd en uitzoekwerk.

De installatiebedrijven die door Winst uit je woning gekozen zijn voor deze inkoopactie voldoen aan strenge voorwaarden op het gebied van kwaliteit, service en garantie. Ook zijn de prijzen concurrerend. U krijgt onafhankelijk advies en vrijblijvende offertes op maat.

Aanmelden

U kunt zich gratis en vrijblijvend aanmelden tot 30 maart 2023 via www.winstuitjewoning.nl/leiden. Winst uit je woning staat tijdens het gehele traject voor al uw vragen klaar.

Wat kunt u kopen?

Bij deze inkoopactie kunt u afhankelijk van uw type woning en bouwjaar kiezen voor:

  • Zonnepanelen
  • Vloer- of spouwmuurisolatie en
  • Isolatieglas.

Besparen en hoe u het kunt betalen

Als u zich aanmeldt voor de inkoopactie via www.winstuitjewoning.nl/leiden kan Winst uit je woning berekenen wat u in uw situatie aan energie kunt besparen. In de bijlage ziet u hoeveel u gemiddeld kunt besparen op uw energierekening per maatregel en wat de gemiddelde aanschafkosten en terugverdientijden zijn. Ook leest u hier informatie over subsidies en leningen.

Tijdens de inkoopactie krijgt u ook advies over de diverse mogelijkheden die het makkelijker maken om de energiebesparingsmaatregelen te kunnen betalen. Eventueel kunt u gebruik maken van de Duurzaamheidslening Leiden, om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen. Op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten kunt u hier meer over lezen: www.svn.nl.

Online informatieavond

Op woensdag 22 februari om 19.30 uur organiseert de gemeente samen met Winst uit je woning een online informatieavond. Kom alles te weten en stel vragen over de inkoopactie, energiebesparingsmaatregelen, subsidies en financieringsmogelijkheden. Meld u aan via www.winstuitwoning.nl/leiden.

Meedoen werkt zo

  1. U schrijft zich vóór 31 maart 2023 gratis en vrijblijvend in op www.winstuitjewoning.nl/leiden.
  2. Het team van Winst uit je woning controleert de aanmelding en belt u bij vragen.
  3. U ontvangt advies en vrijblijvende offertes op maat.Goed om te weten: bij isolatiemaatregelen ontvangt u deze offertes pas na een onafhankelijke controle aan huis. Uw eigen bijdrage voor dit huisbezoek bedraagt € 29,-.
  4. Met deze gegevens weet u hoe u het beste bespaart op uw energierekening. U neemt een besluit en de eventuele subsidieaanvraag wordt voor u geregeld.
  5. U bepaalt zelf wanneer u een klus laat uitvoeren!

Beschermd stadsgezicht

Als u woont in een huis dat is aangemerkt als beschermd stadsgezicht kunnen er aanvullende regels gelden voor het plaatsen van zonnepanelen of dubbel glas. Via de website www.omgevingsloket.nl kunt u een vergunningscheck doen. Hier kunt u na het beantwoorden van enkele vragen nagaan of u voor het installeren van de aangeboden maatregelen een vergunning nodig heeft.

Doet u ook mee? Aanmelden kan tot en met 30 maart 2023 via www.winstuitjewoning.nl/leiden.

Heeft u vragen over de gezamenlijke inkoopactie? Bel dan met de helpdesk van Winst uit je woning op 023 583 69 36 of mail naar info@winstuitjewoning.nl. Zij denken graag met u mee!

Wij hopen samen het verschil te kunnen maken op de energierekening.

Met vriendelijke groet,

Team Energietransitie
Gemeente Leiden