Gerrit Doustraat - speelaanleidingen (2022-294)

Op dit moment zijn er rond de Gerrit Doustraat te weinig mogelijkheden voor kinderen om buiten te spelen. De gemeente wil hier graag samen met de buurt verandering in brengen. Er is niet voldoende ruimte voor de aanleg van een speelplek. Daarom wil de gemeente speelaanleidingen aanleggen.

Er is al een tijd geleden een ontwerp voor speelaanleidingen in de straat gemaakt. Bewoners, kinderen en volwassenen, hebben adviezen en ideeën mee kunnen geven over de speelaanleidingen. Ook hebben we met bewoners gesproken over de locaties van de speelaanleidingen.

De volgende speelaanleidingen gaan we aanleggen:

• een hinkelbaan gecombineerd met een start en finishlijn aan de even kant naast  huisnummer 12
  • knikkerpotjes op diverse locaties in de straat
  • bordspelen op de picknicktafel in de straat

De hinkelbaan van rode, witte en zwarte stoeptegels zullen we rond 10 januari 2023 aanleggen. De bordspelen en de knikkerpotjes plaatsen we in overleg met de bewoners.

Vragen?

Wilt u iets vragen over deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Saskia van Hoore

Gemeente Leiden