Gasthuiswijk - Uitnodiging inloopavond schetsontwerp (2023-016)

De gemeente legt in het noordelijk deel van de Gasthuiswijk nieuwe riolering aan. Tegelijkertijd wordt boven de grond de openbare ruimte - de straten, stoepen en het groen - heringericht. Het schetsontwerp is nu klaar. In deze brief leest u meer over het project en nodigen wij u uit voor een inloopbijeenkomst over het schetsontwerp op woensdag 8 februari van 17:00-19:30 uur.

Wat zijn de plannen?

De riolering in de Gasthuiswijk is aan vervanging toe. De gemeente combineert de rioolvervanging met het vernieuwen van de straten, stoepen en het groen. In de nieuwe inrichting worden zoveel mogelijk zogeheten klimaatadaptieve maatregelen genomen. Daarmee is ook dit deel van de Gasthuiswijk (fase 3 van het project) straks beter voorbereid op het veranderende klimaat met heftige regenbuien, droogte en hitte. In het zuidelijk deel van de wijk (fase 1) wordt al hard gewerkt aan de vernieuwing van het riool en de herinrichting van de straten. Voor uw deel van de wijk is nu het schetsontwerp klaar. Het betreft het openbare gebied gelegen aan de Montgomerystraat, Kuipers-Rietbergstraat, Titus Brandsmalaan, Johannes Potstraat, Walraven van Hallstraat, Wiardi Beckmanstraat en het parkeerterrein ten noorden van de sportvelden richting de Churchilllaan.

Hoe kunt u meedenken?

In oktober vorig jaar hebben we met een aantal bewoners een ronde door de wijk gelopen. Op basis van deze ronde hebben we een goede indruk gekregen wat er speelt in de wijk. Nu willen we graag het schetsontwerp met u bespreken. Daarom nodigen we u uit voor een inloopbijeenkomst op:

Wanneer:           woensdag 8 februari 2023

Waar:                 Korfbalvereniging

Danaïden, Montgomerystraat 50

Tijdstip:             17.00 tot 19.30 uur – u kunt binnenlopen wanneer het u uitkomt

Na deze bijeenkomst plaatsen we het schetsontwerp ook op doemee.leiden.nl, het participatieplatform van de gemeente Leiden. U kunt het ontwerp dan ook digitaal bekijken en na het aanmaken van een account kunt u ook een reactie achterlaten. 

Ondernemers Kuipers-Rietbergstraat

Met de ondernemers van de Kuipers-Rietbergstraat wordt aanvullend op deze avond nog een afspraak gemaakt om ter plaatse de plannen door te spreken.  

Waar vindt u nadere informatie over dit project?

Actuele ontwikkelingen in het duurzame wijkvernieuwingsproject Gasthuiswijk fase 3 kunt u volgen via de projectpagina ‘Gasthuiswijk en Haagweg-zuid’ op gemeente.leiden.nl. Daarnaast kunt u zich via www.leiden.nl/stadsnieuws aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van de gemeente Leiden. Abonneer u vervolgens op ‘Leiden Zuidwest’.

Vragen

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Dan kunt u die stellen aan omgevingsmanager Francis Nauman, tel 06-24 91 30 43.

Met vriendelijke groet,

Oscar van der Padt
Projectmanager Gasthuiswijk fase 3