Gasthuiswijk - stand van zaken herinrichting (2021-132)

Na de zomer start aannemingsbedrijf G. van der Ven B.V. met de aanleg van een nieuw riool en de nieuwe inrichting van straten, trottoirs en groen in uw wijk. Om u hierover goed te informeren organiseren we 30 juni een (online) informatiebijeenkomst. Reserveer woensdag 30 juni van 19.00 - 21.00 uur alvast in uw agenda. U ontvangt nog een uitnodiging in de bus.

Definitief ontwerp

Het college van b en w stemde 26 april in met het definitieve ontwerp voor de Gasthuiswijk. De gemeenteraad neemt hierover op 3 juni een definitief besluit. Een flink aantal bewoners heeft actief meegedacht over de nieuwe inrichting van de wijk. Hierdoor is het ontwerp op een aantal punten aangepast en beter geworden. Het definitieve ontwerp vindt u op doemee.leiden.nl. Scroll naar project de Gasthuiswijk en bekijk het filmpje of download het ontwerpboekje.

Werkzaamheden

Het waterbedrijf en het energiebedrijf zijn gestart met hun voorbereidende werkzaamheden. Eind augustus begint de aannemer met het in fases aanleggen van het nieuwe riool en opnieuw bestraten van straten en trottoirs. Op de aangewezen plekken worden wadi’s en een watergang gegraven. Daarna volgt het aanplanten van nieuw groen. U ontvangt later een planning van de werkzaamheden.

Planning

De werkzaamheden duren ongeveer een jaar en zijn klaar in het 2e of 3e kwartaal van 2022.

De Gasthuiswijk is dan groener, veiliger en klaar voor de toekomst. Tot die tijd zult u als bewoner soms overlast ervaren. We doen er alles aan om de hinder voor u zoveel mogelijk te beperken.

Blijf op de hoogte via de BouwApp

Tijdens de (online) informatiebijeenkomst op 30 juni vertellen we welke werkzaamheden waar en wanneer worden uitgevoerd en wat het voor u als bewoner betekent. Daarnaast kunt u vanaf de start van de werkzaamheden op de hoogte blijven van al het nieuws via de BouwApp. U ontvangt hierover later meer informatie.

Zelf vergroenen

U kunt ook zelf uw tuin of balkon vergroenen. Kijk op www.gagoed.nl wat er allemaal kan. Hier kunt u ook het filmpje bekijken over wat een gescheiden riool precies inhoudt.

Meer informatie

Heeft u vragen? Mail dan naar omgevingsmanager Francis Nauman, f.nauman@leiden.nl. Of kom langs bij het projectbureau aan de Willem Klooslaan 11. We helpen u graag.

Met vriendelijke groet,

Projectteam de Gasthuiswijk