Gabriël Metzustraat - natuurspeeltuin (2023-299)

In het najaar 2022 heeft u van ons een brief ontvangen die ging over de opgehaalde ideeën voor de natuurspeeltuin aan de Gabriël Metzustraat. De ideeën zijn nu in een ontwerp verwerkt en dit delen wij graag met u.

De inrichting

Op de achterkant van deze brief geven wij aan hoe het ontwerp eruit ziet. Midden in de natuurspeeltuin komt een nieuw trapveldje. Om het trapveld heen komt een laag houten hekwerk. Aan de kant van de weg en het water komen hogere struiken om te voorkomen dat ballen in het water vallen of op de weg rollen. Bij de ingang van de speeltuin staan klim-, glij- en tuimelspeeltoestellen en er worden struiken gepland als afscheiding tussen de weg en het speelgebied.

De kabelbaan wordt een slag gedraaid. Het nieuwe wandelpad loopt langs de kabelbaan en een kleurrijk plantenvak vormt de scheiding naar het nieuwe bedrijventerrein. De waterkant wordt ingezaaid met een biodivers en ecologisch bloemrijk zaadmengsel. De houten paaltjes, die voorheen in cirkels stonden, worden als afscheiding langs het water teruggeplaatst. Ook krijgen 14 nieuwe bomen, van hoge ecologische waarde, een plek op en langs de speeltuin. Het speelterrein wordt ingezaaid met een kruidenrijk zaadmengsel. Naast het spelen komen er banken om lekker op te zitten. De bestaande picknicktafel krijgt een nieuwe plek, er komt een boombank en er worden twee nieuwe banken geplaatst.

Wanneer?

We verwachten vanaf maandag 19 februari tot vrijdag 26 april 2024 aan de slag gaan om de natuurspeeltuin aan te pakken. Hierover krijgt u later nog een bericht van de aannemer.

Meer informatie

Actuele ontwikkelingen rondom Groenoord kunt u ook volgen via www.leiden.nl/groenoord.

Daarnaast kunt u zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van de gemeente Leiden

via: www.leiden.nl/stadsnieuws. Abonneer u vervolgens op ‘Leiden Noord’.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden: tel. 14 071 keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

Yannick de Nooijer
Projectmanager gemeente Leiden