Fortuinwijk - Meedenken over herinrichting speelplekken (2021-301)

Buitenspelen is leuk, leerzaam en gezond. De gemeente Leiden vindt het belangrijk dat kinderen buiten kunnen spelen, daarom zijn in wijken speelplekken aangelegd. Deze plekken worden regelmatig onderhouden om veilig en schoon te blijven. Na een aantal jaren zijn speelplekken toe aan vervanging. De gemeente gaat zes speelplekken in de Fortuinwijk opknappen en voorzien van nieuwe speeltoestellen. De gemeente vindt het leuk als u en uw (klein)kinderen hierover meedenken.

Hoe werkt het?

U kunt op verschillende manieren meedenken over de nieuwe inrichting van de speelplekken aan de Corellistraat, Mahlerstraat, Mozartstraat, Vivaldistraat, Bartókstraat en in het Beethovenpark.

Eenvoudig en snel meedenken via het online meedenkplatform doemee.leiden.nl. U kunt tot en met zondag 5 december reageren.

• Op doemee.leiden.nl ziet u de zes speelplekken met daarbij een korte vragenlijst van het participatiebureau Speelplan.
  • U kunt op doemee.leiden.nl ook samen met uw (klein)kinderen een speelplek ontwerpen met de Speeltuinbouwer van Speelplan.

U mag ook de bijlage bij deze brief, die u in de brievenbus heeft gekregen, voorzien van antwoorden. U kunt uw antwoorden tot en met zondag 5 december mailen naar t.den.dulk@leiden.nl of inleveren bij Kringloopbedrijf Het Warenhuis, Wagnerplein 11.

Vervolg

Op basis van alle reacties, ontwerpen en ideeën maken we een ontwerp voor de speelplekken. U ontvangt een brief zodra de ontwerpen voor de speelplekken op doemee.leiden.nl staan. Naar verwachting worden de speelplekken in het eerste kwartaal van 2022 aangelegd.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Ton den Dulk

Projectcoördinator Water en Spelen