Etty van Hillesumstraat - werkzaamheden (2023-122)

Met deze brief informeren we u over de werkzaamheden die binnenkort plaatsvinden in de Etty van Hillesumstraat. Hieronder leest u wat dit voor u betekent.

Wat gaan we doen?

Vanwege de boomwortelopdruk zijn de parkeervakken van de Etty van Hillesumstraat naast de woningen van de Anne Frankweg huisnummer 56 tot en met 59 aan onderhoud toe. We gaan dit opnieuw bestraten. Deze herbestrating doen we zoveel mogelijk met hergebruik van het aanwezige materiaal. Maar kapot materiaal vervangen we voor nieuw.

Tegelijkertijd gaan we de bomen voorzien van nieuwe grond. Wortelopdruk bij bomen is een teken dat er te weinig voeding in de grond zit. Rondom de boom zal de voedingsarme grond worden weggezogen en nieuwe voedzame grond worden aangebracht. Naast het wisselen van grond kunnen er mogelijk ook wortels worden gesnoeid. De verwijdering van de wortels veroorzaakt geen schade aan de boom. Door nieuwe grond aan te brengen zal de boom dieper in de grond nieuwe wortels maken zodat in de toekomst wortelopdruk voorkomen wordt.

Start werkzaamheden

De werkzaamheden starten op dinsdag 30 mei. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met vrijdag 16 juni. Door het weer of andere omstandigheden kan de uitvoering van de planning afwijken.

Bereikbaarheid

De parkeervakken ter hoogte van de Anne Frankweg en de Etty Hillesumstraat zijn afgesloten. Tijdens de werkzaamheden blijft uw woning bereikbaar.

Parkeren

Omdat de parkeervakken opnieuw bestraat worden, gaan we parkeerverboden plaatsen. Wilt u uw auto tijdelijk op een andere plek parkeren.

Overlast

De werkzaamheden gaan gepaard met geluidshinder. We doen ons uiterste best het geluid te verkleinen, maar u krijgt ongetwijfeld iets mee van de werkzaamheden.

Vragen

Heeft u vragen na het lezen van deze brief?

Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur) of stuur een mail naar WT@leiden.nl

Met vriendelijke groet,

W. van der Burg
Projectcoördinator Cluster Beheer