Energiepark - opening fietspad en herinrichting Energiepark (2020-019)

U ontvangt deze brief omdat u in de buurt woont van het Energiepark, onderdeel van het Singelpark. Er vonden de afgelopen maanden verschillende werkzaamheden plaats op het terrein rondom de energiecentrale. Graag informeren wij u over de werkzaamheden en de opening van het fietspad.

Herinrichting

De aanleg van het Energiepark als onderdeel van het Singelpark wordt stapsgewijs aangepakt. De grond was als gevolg van het industriële verleden vervuild; inmiddels heeft een grootschalige sanering plaatsgevonden. Het gedeelte ‘Ambachtsplein’, gelegen tussen BamBam Steenhouwers en brouwerij Pronck en het Tweelinghuis, wordt op dit moment opnieuw ingericht. Het Ambachtsplein is waarschijnlijk in het voorjaar 2020 klaar. Het gedeelte aan de andere zijde van de energiecentrale (naast het pand de Nieuwe Energie) is grotendeels opgeknapt; de laatste werkzaamheden worden afgerond zodra meer bekend is over de komst van een warmterotonde, die hier mogelijk een plek zal krijgen.

Fietspad over de dam

Om het gebied tussen de Maresingel en de Langegracht voor iedereen toegankelijk te maken, is er een fietspad op de dam aangelegd. Zo is er een logische fietsverbinding ontstaan tussen het noordelijk deel van Leiden (en daarbuiten) en het centrum van de stad. Omdat dit fietspad naast de dak- en thuislozenopvang Stichting de Binnenvest ligt, is met de Stichting de Binnenvest en de politie afgesproken om het fietspad alleen overdag open te stellen, van 7.00 uur ‘s ochtends tot 22.00 uur ‘s avonds. Deze tijden zijn afgestemd op de openingstijden van de dak- en thuislozenopvang.

Feestelijke opening

Op vrijdag 31 januari zal wethouder Ashley North het fietspad officieel openen. U bent van harte welkom op:

• Wanneer: vrijdag 31 januari
  • Waar: dam Maresingel (aan de zijde van de Nieuwe Energie)
  • Tijd: 16.00 – 17.00 uur

Informatie

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Sylvia van Oevelen
Projectmanager Energiepark/Singelpark