Dobbewatering - tijdelijke locatie waterscouting

Waterscouting Waingunga is momenteel gevestigd aan de Hoge Morsweg. Aan het einde van dit jaar moeten zij daar weg. Ze zijn op zoek naar een andere, permanente, plek. Deze is nog niet gevonden. In samenwerking met de gemeente is er voor drie jaar een locatie voor de boten gevonden in de Dobbewatering. In deze brief geven we uitleg over de tijdelijke locatie van de boten en wat dit voor u betekent.

Waarom op deze plek?

Waingunga heeft een tijdelijk onderkomen gevonden in de leegstaande school aan het Bizetpad 1 in Leiden Zuidwest. Op korte afstand van deze school zochten zij een geschikte plek aan het water voor de boten. De locatie bij de Dobbewatering is de dichtstbijzijnde plek die buiten het ligplaatsenbeleid valt en met beperkte kosten ingericht kan worden. Met Waingunga maakt de gemeente uiteraard afspraken over het beheer, het onderhoud en de oplevering van de situatie zoals die nu is.

Wat betekent dit voor u?

Tijdens het vaarseizoen van maart tot en met oktober liggen er doordeweeks en op zondag in totaal vijf vletten en een sleper. Op de afbeelding hieronder ziet u de verwachte ligging. Op zaterdagen halen begeleiders de boten op om vervolgens de kinderen op te halen op het Bizetpad 1. De rest van de dag varen de scouts op de Vlietlanden. Aan het einde van de dag keert de groep weer terug. Buiten het vaarseizoen liggen de vletten in de opslag.

Planning

Begin 2019 legt Waingunga de sleper aan. Aan het begin van het vaarseizoen laat Waingunga de vletten te water.

Informatie

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Neem dan contact op met Bart Gerrits via 14 071.

Met vriendelijke groet,

Bart Gerrits

Projectleider