Churchillbrug - onderhoud brug (2020-258)

De Churchillbrug, de verbinding in de N206 tussen de Churchilllaan en de Dr. Lelylaan, krijgt deze zomer een opknapbeurt. De werkzaamheden starten op 20 juli en duren tot en met 14 september. In deze periode is de brug afgesloten voor al het wegverkeer, dat wordt omgeleid.

Werkzaamheden

De Churchillbrug is een ophaalbrug met een stalen rijdek. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het beweegbare deel van de brug, de volledige stalen bovenbouw, de elektrotechnische installatie en de aandrijving. Hierna kan de brug weer jaren mee.
Aannemer Griekspoor voert de werkzaamheden uit.

Omleidingen wegverkeer

Om het auto- en fietsverkeer zo min mogelijk te hinderen, vinden de werkzaamheden plaats tijdens de zomervakantie. De brug is vanaf maandag 20 juli acht weken afgesloten voor al het verkeer: auto, fiets en voetganger. Tijdens de brugafsluiting zorgen omleidingsroutes dat woningen, bedrijven en winkels bereikbaar blijven. Het wegverkeer wordt via diverse routes omgeleid. Deze omleidingsroutes worden met informatieborden aangegeven.

Geluid

Wij realiseren ons dat u als omwonende mogelijk enige overlast zult ondervinden van de werkzaamheden. We vragen hiervoor uw begrip. Om de geluidsoverlast te beperken, vinden de werkzaamheden zoveel mogelijk overdag plaats. Het kan echter een enkele keer nodig zijn om ook ’s avonds, ’s nachts of in het weekend door te werken.

Informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact. U kunt uw vraag ook mailen naar de omgevingsmanager op churchillbrug@griekspoor.nl.
Kijk voor meer informatie over het project op www.leiden.nl/churchillbrug.

Hans van Kernebeek
projectleider gemeente Leiden