Camouflagenetten parkeergarage Morspoort - (2022-257)

De camouflagenetten aan de Morspoort-garage worden vanaf vrijdag 28 oktober verwijderd. De huidige netten worden vervangen door nieuwe, duurzamere camouflagenetten, omdat ze aan het eind van hun levensduur zijn.

Nieuw materiaal

De nieuwe netten zijn gemaakt van kunststof en zijn brandwerend geïmpregneerd. Kunststof is momenteel het enige materiaal dat qua gewicht aan de garagewanden gehangen kan worden.  

Wanneer en door wie?

Het verwijderen van de huidige netten staat gepland vanaf maandag 31 oktober. Op vrijdag 28 oktober starten de voorbereidende werkzaamheden. Het ophangen van de nieuwe netten duurt maximaal een paar weken. De netten komen alleen aan de kant van de Morsweg tot en met de voetgangersingang van de garage op de hoek. In verband met de strengere eisen rond brandveiligheid worden er minder netten teruggeplaatst.  

Gevolgen voor de omgeving

Tijdens het verwijderen van de netten is het tijdelijk niet mogelijk om gebruik te maken van het voetpad langs de garage aan de kant van de Morssingel. Hier komt een hoogwerker te staan. Op het grasveld aan de kant van de Morsweg wordt een bouwhek geplaatst. Hierdoor kan tijdelijk geen gebruik worden gemaakt van het pad richting het sociaal pension. De werkzaamheden worden op werkdagen tussen 07.00 en 16.00 uur uitgevoerd.

Gevolgen voor parkeerders

Parkeerders die in- en uitrijden, zullen maximaal een dag overlast ervaren. Voertuigen moeten om en om gebruikmaken van dezelfde in- en uitrit. In de garage kan een strook parkeerplaatsen over alle verdiepingen tijdelijk niet gebruikt worden, om te voorkomen dat er schade aan de voertuigen ontstaat. Deze stroken worden afgezet met een lint.

Vragen?

Hebt u vragen over deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het contactformulier

Met vriendelijke groet,

Dennis Bruin

Parkeermanager