Broekweg - knotten wilgen (2020-089)

Op dinsdag 25 februari start de gemeente met het knotten van wilgen aan de Broekweg.

Jaarlijks onderhoud knotwilgen

Ieder jaar worden de knotwilgen op de Broekweg geknot. Dit houd in dat de takken tot de knot worden terug gezaagd. Dit is nodig om te voorkomen dat het fietsverkeer en voetgangers overlast ervaren van overhangende takken. De knotwilgen zijn vorig jaar allemaal geknot, vanaf dit jaar worden de knotwilgen om en om geknot om het groen meer beeld te geven. In het voorjaar lopen de bomen weer snel uit met mooie nieuwe takken vol blad.

Planning werkzaamheden

Het knotten start op dinsdag 25 februari en duurt ongeveer een week. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf het Joppepad in zuidelijk richting. Door onvoorziene omstandigheden kunnen de werkzaamheden uitlopen of kan de werkrichting wijzigen.

Gevolgen voor bereikbaarheid

Voor de snoeiwerkzaamheden wordt het fietspad over de Broekweg in gedeeltes afgesloten. Dit is vanwege de veiligheid van de fietsers en de groenmedewerkers. De omleidingen worden met verkeersborden aangegeven. Op het laatste stuk van de Broekweg richting het station zijn geen omleidingen. Fietsers worden hier gevraagd zachter te rijden en rekening te houden met het werkverkeer.

Meer informatie

Voor meer informatie of eventuele vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de gemeente via 14 071 (van 8.30 tot 17.00 uur, keuze 4) of vul het contactformulier in op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,


S. de Jeu
Opzichter
Cluster Beheer