Boshuizerkade - herinrichting (2020-283)

De gemeente wil de verkeersveiligheid op de Boshuizerkade verbeteren. Met het verplaatsen van de busroute naar de Churchilllaan is lange tijd geleden een start gemaakt om de Boshuizerkade om te vormen tot een 30 km weg. Helaas heeft de verdere inrichting de afgelopen jaren vertraging opgelopen maar deze blijft noodzakelijk. Het ontwerp voor de nieuwe inrichting is samen met bewoners, vertegenwoordigers en belangstellenden van de Boshuizerkade en aanliggende straten tot stand gekomen en de uitvoering gaat nog dit jaar van start.

Afstemming

De afgelopen maanden is gewerkt aan de fasering van de werkzaamheden en aan het afstemmen met andere projecten die in de omgeving van de Boshuizerkade plaatsvinden. Deze afstemming is noodzakelijk maar kost helaas ook veel tijd. Eveneens is gewerkt aan het uitwerken van het nieuw aan te leggen rioolsysteem in de Gasthuiswijk. Bij de uitvoering van de herinrichting van de Boshuizerkade worden delen van de nieuwe riolering direct aangelegd, zodat de straat maar één keer open hoeft.

Aanbesteding en planning

Op dit moment wordt een aannemer gezocht die de werkzaamheden aan de Boshuizerkade en de Ter Haarkade gaat uitvoeren. Naar verwachting is de aannemer begin september bekend en kunnen de werkzaamheden eind september starten. Voorafgaand aan de werkzaamheden infomeren wij u met een brief over onder andere de planning, uitvoering en omleidingsroutes.

Meer Informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

R.D. Jansen
Projectmanager Herinrichting Boshuizerkade

Zuidwest op zijn best

We werken aan een wijk waarin mensen graag wonen, werken, winkelen en recreëren. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Meer weten over alle projecten en initiatieven in Leiden Zuidwest? Kijk op www.leiden.nl/zuidwest.