Boomhut Fagelstraat (2021-107)

Beste jongens en meisjes uit de buurt,

Vorige week is er een boomhut in de Fagelstraat weggehaald door de gemeente. Mijn naam is Rick en ik werk bij de gemeente. In deze brief probeer ik jullie uit te leggen waarom de gemeente de boomhut heeft weggehaald.

Maar allereerst wil ik sorry tegen jullie zeggen dat we niet goed van tevoren hebben uitgelegd waarom de hut weg moest. Ik snap dat het supertof is om in de natuur te spelen en helemaal om een boomhut te maken en daar in te spelen. Zeker nu er in coronatijd al weinig kan en mag, is het verdrietig voor jullie dat de hut nu weg is.

De gemeente heeft de hut moeten weghalen vanwege de veiligheid. Hutten in bomen mogen volgens een wet in Nederland niet hoger zijn dan 1,5 meter van de grond. Als een hut hoger is en er valt iemand uit, dan kan de gemeente daarvan de schuld krijgen. Daarom moeten we als gemeente een hut weghalen als deze hoger ligt dan 1,5 meter.

Ik snap dat jullie een stevige hut wilden en dat was ook gelukt. In het begin zijn er ook spijkers gebruikt en later zijn jullie met touwen gaan werken. Maar we willen met z’n allen natuurlijk niet dat de boom doodgaat. Wij weten bij de gemeente nog niet of de boom teveel beschadigd is door de spijkers. Dit gaan we de komende tijd in de gaten houden. We hopen natuurlijk dat je over een heleboel jaren nog steeds deze boom kan aanwijzen waar je een boomhut in had gebouwd.

Ik hoop dat jullie nu beter snappen waarom wij de hut hebben weggehaald en nogmaals sorry dat we jullie dit niet van tevoren hebben doorgegeven. Binnenkort komen we langs met wat buitenspeelgoed voor de schrik.

Met vriendelijke groet,

Rick Goddijn

RVT Manager Beheer