Blekerspark - inloopavond en herinrichting (2019-372)

Het Singelpark wordt steeds mooier! De gemeente gaat het Blekerspark, onderdeel van het Singelpark, herinrichten. Met deze brief informeren wij u over deze herinrichting, die uitgevoerd  wordt door aannemer AW Mense Groen en over de inloopavond van woensdag 15 januari a.s.

Wat gaat er gebeuren?

De gemeente gaat van het Blekerspark een aantrekkelijker park maken, met ruimte om te wandelen en te spelen en met een hogere biodiversiteit. Ook komt er een uitrenstrook voor honden. Hier kunnen honden vrij rennen en spelen.

Het park krijgt een Japans thema. Er wordt onder andere een vredesboom, die de atoombom op Nagasaki heeft overleefd, geplant. Het ontwerp voor het park, dat in samenwerking met bewoners, scholieren en stadspartners is gemaakt, kunt u vinden op www.leiden.nl/blekerspark.

Wat is de planning?

Aannemer AW Mense Groen begint in week 50 (9 t/m 13 december) met het kappen van een aantal bomen in het Blekerspark. Deze bomen staan erg dicht op elkaar waardoor ze elkaar verdringen. Daarom is ervoor gekozen deze bomen te kappen en nieuwe bomen elders in het park te planten.

Vervolgens start de aannemer vanaf 14 januari met het inrichten van de bouwplaats op de plek van het huidige basketbal/trapveldje nabij de Blekersbrug en De Haardstee waarna de inrichting van het park kan starten. De verwachting is dat de uitvoering medio mei kan worden afgerond.

Wat betekent dit voor de toegang tot het park?

Het park is in week 50 (9 t/m 13 december) twee dagen afgesloten, in verband met het kappen van de bomen.

Tijdens de uitvoering van de overige werkzaamheden, van 14 januari tot halverwege mei is het park geheel afgesloten, ook in de weekenden.

Inloopavond op 15 januari

Wij organiseren op woensdag 15 januari van 17.00 - 18.30 uur een inloopavond in De Haardstee, aan de Oude Herengracht 6c/d. Tijdens deze bijeenkomst zijn medewerkers van de gemeente en de aannemer aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden en kunnen we u nogmaals het definitieve ontwerp laten zien. Alle geïnteresseerden zijn hier van harte welkom.

Meer informatie

Heeft u vragen over de bouw, neem dan contact op met Jolanda Geleijnse van AW Mense Groen. Zij is te bereiken via 06-28272663 of per mail via jvo@awgroep.nl.

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Kijk voor meer informatie over het Blekerspark op www.leiden.nl/blekerspark.

Sylvia van Oevelen
Projectleider Blekerspark