Bielsenstraat - verplaatsen bomen (2020-407)

Binnenkort worden vier bomen uit de Bielsenstraat weggehaald voor verplaatsing. Omdat u een direct omwonende bent informeren wij u hierover in deze brief.

Welke bomen?

De bomen waar het om gaat staan nu in de stoep aan de Bielsenstraat ter hoogte van huisnummers 12 tot 27. Het gaat om meerstammige Parrotia’s.

Reden van verplaatsing

Deze bomen kunnen in de toekomst hier niet blijven staan wegens hun groeivorm en toekomstige bouwontwikkelingen. De bomen groeien breed vanaf de grond, waardoor zij in de toekomst in de weg staan op de stoep. De bomen worden daarom verplaatst naar het speelplein aan de Prinsenstraat, dat momenteel wordt opgeknapt.

Planning

De verwachting is dat ongeveer half november de bomen uitgegraven worden. De plekken waar de bomen staan worden dichtgemaakt met tegels. In de toekomst komen er hoogstambomen op dezelfde plek terug.

Informatie

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

Stan van der Laan
Projectmanager