Bevrijdingsplein - plaatsing verzinkbare afzetpalen

Het Bevrijdingsplein bij het winkelcentrum Luifelbaan is voor (vracht)auto’s afgezet met paaltjes. Deze afzetting werkt niet goed. Aan de palen hangen losse sloten die niet altijd teruggeplaatst worden en vaak kwijtraken. Daardoor blijven de palen lange tijd omlaag in de grond en kunnen ze niet meer op slot worden gezet. Op dit moment rijdt er regelmatig verkeer op het plein omdat de toegang open is. Dit is niet veilig voor de mensen die daar wonen en winkelen.

Verzinkbare palen Bevrijdingsplein

Er mogen geen (vracht)auto’s op het plein rijden maar het plein moet wel bereikbaar blijven voor bestemmingsverkeer zoals de nood- en hulpdiensten en de markt. Om die reden plaatst de gemeente Leiden twee verzinkbare palen. Deze palen met ingebouwd slot kan men met een sleutel in de weg laten zinken en later weer omhoog schuiven.

Werkzaamheden

De verzinkbare palen worden op maandag 16 september geplaatst door aannemersbedrijf Sloos & Zoon B.V.

Bereikbaarheid

De werkzaamheden vinden plaats in het trottoir tussen de AH XL en Apotheek De Luifelbaan. De woningen en winkels zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar. U kunt langs de werkzaamheden.

Meer informatie

Wilt u iets vragen of laten weten naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het contactformulier.

Met vriendelijke groet,

Danila Ploeger

Projectmanager