Arendshorst - weghalen bomen (2023-022)

Met deze brief informeren we u over de werkzaamheden die binnenkort plaatsvinden in de Arendshorst. Hieronder leest u wat dit voor u betekent.

Wat gaan we doen?

We hebben een inspectie uitgevoerd op de bomen aan de slootzijde van de Arendshorst ter hoogte van huisnummer 11 tot en met 18. Uit deze inspectie is gebleken dat de bovenste takken van deze bomen erg breukgevoelig zijn. Ze vormen een risico voor de veiligheid van de omgeving. Daarom gaan we deze bomen verwijderen. De bomen vervangen we voor nieuwe. We proberen deze uiterlijk eind maart 2023 te hebben geplant. Wilt u het bomenrapport hiervan ontvangen, stuur dan een mail naar WT@leiden.nl

Wanneer gaan we dit doen?

De werkzaamheden starten op dinsdag 21 februari. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met vrijdag 24 februari. Door het weer of andere onvoorziene omstandigheden kan de uitvoering van de planning afwijken.

Bereikbaarheid

Om de bomen zo veilig mogelijk te verwijderen gaan we de parkeervakken afzetten. Tijdens de werkzaamheden zijn er verkeersregelaars aanwezig. Bij calamiteiten hebben de hulpdiensten altijd vrije doorgang.

Parkeren

Omdat we een deel van de parkeervakken afsluiten vragen we uw auto op een andere plek te parkeren. Hiervoor plaatsen we parkeerverboden.

Overlast
De werkzaamheden gaan gepaard met geluidshinder. We doen ons uiterste best het geluid te verkleinen, maar u krijgt ongetwijfeld iets mee van de werkzaamheden.

Omgeving

Het werkterrein kan een gevaarlijke plek zijn voor kinderen. Wilt u hier rekening mee houden en (uw) kinderen hierop wijzen?

Vragen?

Heeft u vragen na het lezen van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur) of stuur een mail naar WT@leiden.nl

Met vriendelijke groet,

Sander de Jeu

Projectcoördinator Cluster Beheer