Annie Coertstraat - herinrichting speelplek (2022-168)

Vorige maand hebben jullie de kans gehad om een online enquête in te vullen over de speelplek aan de Annie Coertstraat. Deze enquête is vervolgens 9 keer ingevuld. De grootste groep bestaat uit kinderen in de leeftijd 6-10 jaar, waarbij ook kinderen tussen 0-5 jaar af en toe komen spelen. Daarnaast kwam er sterk naar voren dat er veel voetballende kinderen naar de speelplek toe komen en dat buurtbewoners hier overlast van ervaren.

Resultaten enquête

De kinderen willen graag op de speelplek zwaaien, schommelen en draaien. Er is een sterke wens voor meer groen in de vorm van struiken, bomen en gras. Dit met als doel dat er verstoppertje gespeeld kan worden en het kan dienen als buurttuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Denk en doe mee

Omdat de online enquête weinig is ingevuld en er overlast wordt ervaren, willen wij graag meer informatie uit de buurt ophalen. Dit doen wij met de online participatie tool De Speeltuinbouwer. Kinderen (en volwassenen) kunnen hier zelf hun droomspeeltuin ontwerpen. Dit kun je doen van 5 t/m 25 augustus 2022. Je kunt ook kijken wat de anderen hebben gemaakt en ‘like’ ze als je ze leuk vindt! Wij zijn benieuwd naar jullie ontwerpen!

Meer informatie

Hebt u nog vragen? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het contactformulier.

Gemeente Leiden en Bureau Speelplan