Alexander Gogelstraat/ Marnixstraat - onderhoud bomen (2023-288)

Afgelopen zomer zijn de bomen in uw straat voorzien van nieuwe, voedzame grond. Ook zijn de boomspiegels (de tuintjes rondom de bomen) groter gemaakt. Binnenkort komen er planten in deze boomspiegels. In deze brief leest u hier meer over.

Wat gaat er gebeuren?

De boomspiegels worden schoongemaakt en daarna zet de gemeente er onderhoudsarm gemeentegroen in. De werkzaamheden starten op maandag 27 november. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met vrijdag 8 december. Door het weer of andere onverwachte omstandigheden kan de uitvoering van de planning afwijken.

Adopteer een boomspiegel en/of geveltuin

Omdat er nu toch aan de boomspiegels gewerkt wordt, kunt u er ook eentje adopteren. In dat geval krijgt u een plantenpakket van de gemeente cadeau met een gevarieerde beplanting. Ook is dit de kans om meteen een geveltuin aan te vragen. Als u met meerdere buren tegelijk een geveltuin aanvraagt, krijgt u van de gemeente ook hiervoor een plantenpakket. In bijgevoegde folder leest u meer over boomspiegels en geveltuinen.

Reageer voor vrijdag 10 november

Wij horen graag voor vrijdag 10 november of u een boomspiegel en/of geveltuin wilt adopteren. We houden hier dan tijdens de aanleg rekening mee. Een aanvraag doen kan via aandeslag@leiden.nl.

Bereikbaarheid en overlast

Uw woning en parkeerplaats blijft bereikbaar. Verder doen wij ons best om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Maar u krijgt ongetwijfeld iets mee van de werkzaamheden.

Vragen

Heeft u vragen na het lezen van deze brief?

Bel dan met de gemeente Leiden op telefoonnummer 14 071 - keuze 3 (maandag tot en met vrijdag 9.00-17.00 uur) of stuur een email naar WT@leiden.nl

Met vriendelijke groet,

Sander de Jeu
Projectcoördinator cluster Beheer