Agrippinastraat - vergroenen (2022-162)

Op maandag 25 april was ik samen met collega’s bij u in de Agrippinastraat om het conceptontwerp toe te lichten. Veel bewoners zijn erg betrokken bij dit deel van de straat en veel bewoners zien ook de toegevoegde waarde van vergroenen. Dit vonden wij zeker fijn om te zien en te horen.

Vragen en opmerkingen

De vragen die u had, hebben wij kunnen beantwoorden op de dag zelf en de opmerkingen hebben wij op post-its verzameld. De belangrijkste opmerkingen hebben wij voor u op een rij gezet:

  • Blij dat dit deel van de straat wordt vergroend.
  • Graag de boomspiegels vergroenen.
  • Fijn dat ook een aantal van de hoeken vergroend worden.
  • Bij vergroenen graag rekening houden met planten die weinig hooikoortsklachten veroorzaken.
  • Geen groen voor de deur bij Agrippinastraat 9 t/m 16 in verband met de parkeervakken en geen groen op de hoeken bij Ovidiusstraat 20 en 22 en Tacitusstraat 17 en 19.
  • Bij vergroenen genoeg ruime overlaten voor zitjes en stoelen.
  • Bij vergroenen langs parkeervakken, genoeg ruimte overlaten om uit te kunnen stappen.
  • Bij vergroenen graag rekening houden met de parkeerdruk en de aanbiedplekken voor de minicontainers.

Nieuw ontwerp

Via deze weg nogmaals bedankt voor uw reactie en uw enthousiasme. Uw input is voor ons belangrijk om uiteindelijk te komen tot een mooi en uitvoerbaar groenontwerp. De opmerkingen heef onze ontwerpster, waar mogelijk, verwerkt in een nieuw conceptontwerp. Deze kunt u vinden in de bijlage.  

Parkeerplekken en aanbiedplekken minicontainers

Het oplossen van de parkeerdruk en de problemen rondom de aanbiedplekken voor de minicontainers is helaas niet makkelijk te realiseren. Onze ontwerpster heeft het conceptontwerp zo aangepast dat het vergroenen de parkeerdruk niet vergroot. Ook blijft er voldoende ruimte over om uw minicontainers aan te bieden op de daarvoor bedoelde aanbiedplekken.

Uw mening

We horen graag uw mening over het nieuwe conceptontwerp. Kunt u mij een terugkoppeling geven op dit ontwerp? U kunt uw reactie tot en met maandag 5 september mailen naar: l.van.velzen@leiden.nl. Hierna zal de ontwerpster een definitief ontwerp maken.

Met vriendelijke groet,

Leendert van Velzen

Projectleider vergroening en bewonersparticipatie

Gemeente Leiden