Aalmarkt - verwijdering tijdelijke toiletunits en bouwkeet (2021-138)

De afgelopen maanden heeft op de Aalmarkt een tijdelijke toiletvoorziening gestaan als noodvoorziening vanwege de horecasluiting. De terrassen mogen weer de hele dag open en daarom laat de gemeente de tijdelijke toiletvoorziening op de Aalmarkt verwijderen. Dit staat gepland voor aanstaande vrijdagochtend 21 mei.

Waar kan men nu naar een toilet?

De afgelopen maanden heeft de gemeente de toiletvoorzieningen voor bezoekers in Leiden in kaart gebracht. Er is geïnventariseerd welke ondernemers ervoor open staan om hun toilet open te stellen voor passanten. Deze opengestelde toiletten en de openbare toiletvoorzieningen zijn opgenomen in een kaart op de ‘HogeNood’ app. Dit is een app die inzichtelijk maakt op een kaart waar het dichtstbijzijnde toilet is. De app is te vinden in de App Store en Google Play Store.

Communicatie

We kunnen ons voorstellen dat bezoekers nu op de Aalmarkt op zoek gaan naar een toilet. Daarom plaatsen we tijdelijk een informatiebord op de huidige locatie van de toiletvoorziening met informatie voor bezoekers over de HogeNood app. In de loop van de zomer wordt dit bord weer verwijderd. Daarnaast brengen we de HogeNood app via onze gemeentelijke communicatiekanalen onder de aandacht.

Informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Eventueel kunt u ook direct opnemen met ondergetekende via 06 - 4006 7654.

Bas Huijsmans