Aalmarkt - tijdelijke toiletvoorziening (2021-114)

Zoals u weet staat er sinds december een tijdelijke toiletvoorziening op de Aalmarkt. De gemeente heeft de toiletten hier laten plaatsen vanwege de horecasluiting en de grote vraag naar een toiletvoorziening in de binnenstad. Recent is bekend gemaakt dat de terrassen weer open mogen gaan vanaf 28 april, waardoor bezoekers aan de binnenstad weer in sommige horeca naar het toilet kunnen. Horeca zonder terras blijft gesloten en horeca met terrassen mag alleen open tussen 12:00 en 18:00 uur.

Voortzetting tijdelijke toiletvoorziening Aalmarkt

Met name op marktdagen in de ochtend en in het weekend zal de vraag naar een extra toiletvoorziening naar verwachting blijven bestaan. Daarom blijft de tijdelijke toiletvoorziening op de Aalmarkt vooralsnog staan. Wanneer de horecatijden verruimd worden en bezoekers ook van een toilet gebruik kunnen maken in de ochtenduren, wordt de tijdelijke toiletvoorziening verwijderd.

Extra toiletvoorziening voor mindervaliden

De tijdelijke toiletten zijn momenteel niet toegankelijk voor mindervaliden. Op verzoek van de gemeenteraad wordt er daarom een extra toiletvoorziening geplaatst voor mindervaliden op de Aalmarkt. Dat gebeurt aanstaande donderdag 22 april. Deze toiletvoorziening voor mindervaliden blijft even lang staan als de andere toiletten. Verder wordt het toilet regelmatig gereinigd en wekelijks geleegd door de leverancier.

Hinder of overlast

Ervaart u hinder of overlast van de tijdelijke toiletvoorziening? Meld dit dan bij de gemeente via onderstaande contactinformatie, onder vermelding van het kenmerk van deze brief.

Informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Bas Huijsmans
Programmamedewerker binnenstad