Wethouder Fleur Spijker

Fleur Spijker (D66) is wethouder Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen.

"Als geboren Leidse vind ik het een grote eer om als wethouder voor onze mooie stad te mogen werken. Als wethouder Duurzame Verstedelijking, Ruimte en Wonen houd ik me bezig met de woningen in de stad. Ook ben ik verantwoordelijk voor de energietransitie. Belangrijke thema’s waar we samen met de stad, samen met u, mee aan de slag gaan.

De komende jaren gaan we in Leiden veel woningen bouwen om te zorgen dat onze stad voor iedereen een prettige stad blijft om in te wonen. Voor iedereen, dus ook voor de jonge Leidenaren en studenten en voor elke portemonnee. Daarom bouwen we 30% sociale woningen. Bouwen doen we door te verdichten, op plekken in onze stad waar het kan en waar het ook echt kwaliteit toevoegt aan de wijk. En de nieuwe woningen willen we op een duurzame manier neerzetten, met behoud en liefst het toevoegen van groen. Die nieuwe woningen worden natuurlijk verwarmd zonder aardgas. Een ook voor de huizen die er al staan, bekijken we welke alternatieven het beste zijn.

De beste plannen maak je samen, ik kijk er dan naar uit om te horen wat u bezig houdt en waar u kansen ziet om Leiden nog mooier te maken. Samen maken we de toekomst van Leiden en samen maken we dat Leiden een stad blijft waar je fijn kunt wonen!"