Henri Lenferink
Robert Strijk
Roos van Gelderen
Paul Laudy
Marleen Damen
Paul Dirkse
Jan Nauta

Wethouder Robert Strijk (D66)

Robert Strijk

(Bereikbaarheid, Economie, Binnenstad en Cultuur)

Met zowel economie en cultuur als het programma binnenstad als aandachtsgebied wil ik kennis en energie bundelen. Om zo samen met iedereen die Leiden een warm hart toedraagt een bijdrage te leveren aan de toekomst van deze prachtige stad.

Leiden heeft heel veel te bieden. De binnenstad is de grote huiskamer van Leiden waar we elkaar ontmoeten en waar gasten uit binnen- en buitenland meer dan welkom zijn. Winkeliers, ondernemers en projectontwikkelaars zien die kansen – en die kansen zijn er ook in de rest van Leiden en de regio - en ik ga met hen in gesprek om die te verzilveren. In hun belang en die van de Leidenaar. Dat is belangrijk voor de economie van Leiden en de regio.

Leiden is door haar centrale ligging een goed bereikbare stad, gelegen tussen de A4 en de A44, met een veelheid aan spoorverbindingen en op ongeveer vijftien minuten afstand van Schiphol. Binnenstedelijk verbeteren we de bereikbaarheid en staan we op het punt de plannen uit te voeren. Ik vind het belangrijk dat ook tijdens die werkzaamheden de stad aantrekkelijk en gezellig blijft en dat we nationaal maar ook steeds meer internationaal wereldberoemd worden. Dat zou mooi zijn.