Professorenwijk - uitnodiging wandeling (2022-035)

De gemeente legt in de Professorenwijk-Oost een nieuwe riolering aan. Tegelijkertijd wordt de openbare ruimte - de straten, stoepen en het groen – opnieuw ingericht. Het ontwerp voor het oostelijke deel van de wijk (fase 1) is klaar. Voordat de gemeente begint aan het ontwerp voor het westelijke deel (fase 2), horen we graag wat u van uw wijk vindt en wat uw ideeën zijn voor de toekomstige inrichting. Daarom nodigen we u uit om op zaterdag 12 maart van 9 tot 12 uur met ons door de wijk te wandelen.

Wat zijn de plannen?

De riolering in de Professorenwijk-Oost is aan vervanging toe. Aangezien de straten voor deze werkzaamheden helemaal open moeten, combineert de gemeente de rioolvervanging met het vernieuwen van de straten, stoepen en waar mogelijk het toevoegen van groen. In de nieuwe inrichting worden zoveel mogelijk zogeheten klimaatadaptieve maatregelen genomen. Daarmee is de Professorenwijk-Oost straks beter voorbereid op het veranderende klimaat met heftige regenbuien, droogte en hitte.

Om het project goed te laten verlopen, is het projectgebied in twee delen verdeeld. Voor het oostelijke deel (tussen de Roomburgerlaan en de Uhlenbeckkade) is het definitieve ontwerp klaar en zullen de werkzaamheden medio 2022 van start gaan. Het ontwerp voor het westelijke deel van de wijk (tussen de Meijerskade en de Hazewinkelstraat) komt nu aan bod.

Wandeling op zaterdag 12 maart van 9 tot 12 uur

Om samen tot een goed ontwerp te komen, nodigt het projectteam Professorenwijk-Oost u uit voor een wandeling door de wijk op zaterdag 12 maart van 9 tot 12 uur. Op de achterkant van deze brief staat de wandelroute met de tijdstippen waarop we verwachten op welke plek aanwezig te zijn. We hopen dat u een deel van de route met ons mee wilt wandelen om in gesprek te gaan over uw wijk. Wat is er fijn in de wijk en wat kan er verbeterd worden? We zijn erg benieuwd naar uw ideeën.

Aanmelden

Wandelt u met ons mee? Dan is het fijn dat u zich aanmeldt door een mail te sturen naar Francis Nauman, omgevingsmanager van het project, via f.nauman@leiden.nl. Zo weet het projectteam hoeveel wandelaars we ongeveer kunnen verwachten.

Waar vindt u nadere informatie?

Actuele ontwikkelingen in het rioleringsproject Professorenwijk-Oost kunt u volgen via www.leiden.nl/professorenwijkoost. Daarnaast kunt u zich via www.leiden.nl/stadsnieuws aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van de gemeente Leiden. Abonneer u vervolgens op ‘Roodenburgerdistrict’.

Vragen

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief of over het project? Bel dan met omgevingsmanager Francis Nauman op 06-24 91 30 43. Hij is uw vaste aanspreekpunt voor vragen.

Oscar van der Padt
Projectmanager Professorenwijk-Oost