Kanaaltunnel - Reparatie tegels (2022-097)

Met deze brief informeren wij u over de werkzaamheden die binnenkort plaatsvinden in de Kanaaltunnel. Hieronder leest u welke werkzaamheden er plaatsvinden en wat dit voor u betekent.

Wat gaan we doen?

Naar aanleiding van het onderzoek dat heeft plaatsgevonden op 12 en 13 april, gaan we nieuwe tegels aanbrengen op de vleugelwanden van de tunnel. Op plekken waar de tegels los zijn gekomen, worden nieuwe tegels geplakt.

Start Werkzaamheden

De werkzaamheden starten in het gedeelte van de rijbaan, aansluitend worden de tegels gerepareerd in het fiets- en voetpad gedeelte.

De werkzaamheden vinden plaats vanaf 2 mei tussen 07.00 uur en 16.00 uur. De mogelijkheid bestaat dat de werkzaamheden uitlopen tot maximaal 19.00 uur. Als de werkzaamheden niet volgens de planning verlopen is er kans dat er ook op zaterdag gewerkt wordt.

Naar verwachting duren de werkzaamheden ongeveer 6 weken. Als gevolg van het weer of andere onvoorziene omstandigheden kan de uitvoering van de planning afwijken.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is één rijbaan afgesloten. Verkeerslichten leiden het verkeer om en om door de tunnel. Het fietspad en voetpad blijven open tijdens deze werkzaamheden.
Als er gewerkt wordt in het voetpad is deze wel tijdelijk afgesloten, voetgangers zullen worden omgeleid. Het fietspad blijft bereikbaar.

Overlast

De werkzaamheden gaan gepaard met geluidshinder we doen ons uiterste best het geluid te minimaliseren, maar u krijgt ongetwijfeld iets mee van de werkzaamheden.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Heeft u vragen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden neem dan contact via bovenstaand telefoonnummer en laat een terugbelverzoek achter voor de heer R. Reumerman, directievoerder van de gemeente Leiden.

Hans van Kernebeek
Projectcoördinator, Cluster Beheer