Houtkwartier - verbeteren speelmogelijkheden Agnesplantsoen (2022-063)

Op dit moment zijn er in het Houtkwartier te weinig mogelijkheden voor kinderen om buiten te spelen. De gemeente Leiden wil hier als meest speelvriendelijke gemeente van Nederland graag samen met de buurt verandering in brengen.

Het uitgangspunt van het Leidse speelbeleid is dat kinderen dichtbij huis kunnen spelen in een groene uitdagende omgeving. Buiten spelen begint zodra een kind de deur uitstapt. Door de komst van de nieuwbouwwoningen zijn meer kinderen in het Houtkwartier komen wonen. Op basis van het aantal kinderen zijn er niet voldoende speelplekken. Een actiepunt uit het gemeentelijke speelbeleid is dan ook de aanleg van een extra speelplek. Het blijkt dat er in de buurt geen ruimte is voor de aanleg van een extra speelplek. Daarom is gekozen om de bestaande speelmogelijkheden op het Agnesplantsoen te vergroten. Hierbij is het uitgangspunt om niet te kort te doen aan het woongenot van omwonenden en de wensen van een groene zone.

Graag nodigen wij u uit op vrijdag 1 april om 16.00 uur op het Agnesplantsoen voor een bijeenkomst over buiten spelen in het Houtkwartier. Bij deze bijeenkomst willen wij graag met buurtbewoners, kinderen en volwassen,  in gesprek over buiten spelen in uw buurt en het voorlopig ontwerp voor spelen op het Agnesplantsoen dat eerder via doemee.leiden.nl is voorgelegd.

Vragen?

Heeft u verder nog vragen of opmerkingen? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 keuze 4 of gebruik het contactformulier t.a.v. Saskia van Hoore.

Saskia van Hoore
Beleidsadviseur Buiten Spelen