Bos van Bosman - Denk mee! (2022-067)

Alle parken in Leiden worden eens in de 25 jaar opgeknapt en opgefrist. Volgend jaar is het Bos van Bosman aan de beurt. We maken het park klaar voor de toekomst zodat jong en oud er volop van kunnen blijven genieten. De gemeente start een participatietraject en nodigt u uit voor een inloopbijeenkomst in het park.

Wat gaat er gebeuren?

Bij een opknapbeurt kijkt de gemeente welke delen van het park extra aangevuld, gesnoeid of aangepast moeten worden. Er komen planten bij die goed zijn voor de verschillende dieren in de stad zoals vogels en insecten. Daarnaast heeft de gemeente vier doelstellingen voor het park, doelstellingen die ervoor zorgen dat het park ook in de toekomst een prachtige plek blijft voor mens en dier. Hoe we die doelstellingen realiseren onderzoeken we graag samen met u.

Doelstellingen Bos van Bosman:

1. Versterken biodiversiteit, ecologie, water, klimaatadaptatie en toegankelijkheid
  2. Het behouden van het bosachtig karakter van het park
  3. Het park Bos van Bosman met logische looproutes verbinden met de omliggende parken.
  4. Opstellen van een beheerplan waarin staat hoe we in de toekomst het park beheren en verbeteren en daarmee het park, het groen en de biodiversiteit blijvend versterken.

Komt u langs op 9 april?

De gemeente organiseert op zaterdag 9 april een bijeenkomst in het Bos van Bosman, tijdens deze inloopbijeenkomst wordt een eerste inventarisatie gedaan van wensen, zorgen en ideeën voor het park. Aan de hand van de vier doelstellingen worden uw suggesties opgehaald. Deze suggesties worden gebruikt voor het maken van een schetsontwerp. Dit schetsontwerp leggen wij vervolgens aan u voor.

Waar: Bos van Bosman - middenveld

Wanneer: zaterdag 9 april 2022

Hoe laat: 10.00 tot 12.00 uur, u kunt langslopen wanneer het u uitkomt.

Kunt u niet? Denk dan met ons mee via Doe Mee. Voor vragen kunt u bellen via telefoonnummer 14 071 - keuze 4, wanneer u aangeeft dat u belt voor het project Bos van Bosman wordt u doorverbonden met de betrokken projectleider.

Meedenken via DoeMee

De bijeenkomst op 9 april is de start van het participatietraject. Daarna kunt u eenvoudig en snel meedenken via het online meedenkplatform doemee.leiden.nl. Hier vindt u meer informatie en ziet u een tijdslijn van het hele participatietraject.

Nathan Edelenbosch
Projectleider