Agrippinastraat - vergroening (2022-061)

Op 21 februari heeft u van mij een brief ontvangen waarin ik heb aangegeven dat er is besloten om de Agrippinastraat, het gedeelte tussen de Besjeslaan en de Liviuslaan, niet te vergroenen. Hierbij had ik als reden opgegeven, dat er welgeteld twee bewoners hadden gereageerd op het vergroeningsplan en het schetsontwerp. Het schetsontwerp had ik als bijlage meegestuurd in mijn eerdere brief van januari dit jaar.

Van veel bewoners heb ik dit keer de terugkoppeling gekregen dat er wel degelijk behoefte is aan vergroenen in de straat. Een aantal bewoners heeft aangegeven dat het niet duidelijk was dat ze moesten reageren en van andere bewoners heb ik begrepen dat ze mijn brief van januari dit jaar nooit hebben ontvangen.

De bewoners die mij hebben gemaild, wil ik bedanken voor de terugkoppeling. Het is fijn om te weten dat er ook in dit gedeelte van de Agrippinastraat behoefte is aan vergroenen! Daarom heb ik samen met de ontwerper besloten om het vergroeningsproject, wat mogelijk wordt gemaakt door de Groene Kansen Kaart, weer op te starten. Want meer groen in de straat zorgt voor verkoeling tijdens hete zomers en zorgt er bovendien voor dat regenwater bij extreme regenval makkelijk weg kan lopen. Hierdoor wordt het riool minder belast. Ook geeft het toevoegen van meer groen de biodiversiteit een steuntje in de rug.

We horen graag wat u vindt van het vergroeninsplan en het schetsontwerp! Daarom nodig ik u uit, om samen met ons, op maandag 25 april van 16.00 uur tot 18.00 uur verder te praten over het plan en het schetsontwerp. Wij staan voor u klaar op de hoek van de Agrippinastraat, ter hoogte van huisnummer 18, om uw vragen te beantwoorden en om uw input te verzamelen. Noteer deze datum in uw agenda want uw mening en input wordt zeker gewaardeerd. De afspraak is wel onder voorbehoud van goede weersomstandigheden.

Voor de volledigheid vindt u in de bijlage nogmaals het schetsontwerp. Het schetsontwerp wordt verder toegelicht op maandag 25 april.

Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben dan kunt u mij altijd een mail sturen: l.van.velzen@leiden.nl.

Met vriendelijke groet,

Leendert van Velzen
Wijkbeheer en bewonersparticipatie
Gemeente Leiden