Home / Nieuwsitem

Veranderingen in de Wet Inburgering per 1 januari 2013

vrijdag, 21 december 2012

Per 1 januari 2013 verandert de Wet Inburgering. Vanaf die datum zijn nieuwkomers helemaal zelf verantwoordelijk voor het behalen van hun inburgeringsdiploma. Dit betekent dat ze zelf op zoek moeten gaan naar een inburgeringscursus. Ook moeten ze er zelf voor zorgen dat ze hun inburgeringsdiploma halen. De wet geldt voor iedereen die voor het eerst in Nederland komt wonen, behalve voor mensen afkomstig uit Turkije of een land uit de Europese Unie. Het inburgeringsexamen verandert ook per 1 januari 2013. Voor alle nieuwkomers die inburgeren gelden voortaan dezelfde exameneisen.

Bent u al nieuwkomer voor 1 januari 2013?

Volgt u op dit moment al een inburgeringstraject via de gemeente? Of heeft u van de gemeente een brief gekregen waarin staat dat u inburgeringsplichtig bent? Dan blijft de gemeente voor u het aanspreekpunt. U kunt het inburgeringstraject dat u volgt afmaken.

Meer informatie

Vanaf 1 januari 2013 kunt u met al uw vragen over inburgeren terecht bij DUO. Hoe u DUO kunt bereiken, staat op www.inburgeren.nl. Tot 1 januari 2013 kunt u met al uw vragen over inburgering terecht bij het servicepunt Inburgering. Het Servicepunt Inburgering vindt u in het Stadsbouwhuis aan Langegracht 72 in Leiden. U kunt dagelijks tussen 9.00 en 11.00 uur langskomen.
Telefonisch is het servicepunt Inburgering tussen 9.00 en 11.00 uur bereikbaar via (071) 5167317.

Plaats op: